Leegstand aanpakken in uw gemeente

Herbestemmen is net even anders en dat vraagt ook van gemeenten om een andere aanpak. id&dn ondersteunt niet alleen operationeel, maar ook in de strategie.  Hoe zet je vastgoedeigenaren aan tot actie, hoe interesseer je ontwikkelaars en particulieren die een gebouw een nieuwe toekomst willen geven? Welke financiële instrumenten zetten andere gemeenten in, en hoe krijg je verschillende afdelingen op één lijn. En soms ook: welke instrumenten zijn beschikbaar om onwillige vastgoedeigenaren te overtuigen of juist die collega met koudwatervrees?

id&dn | transformatieteam heeft alle vragen al vaker gehoord en diverse gemeenten met raad en daad ondersteund. Stimuleren van transformatie kan goed zonder subsidies en zonder dat de gemeente probleemeigenaar wordt! We helpen u graag om een leegstandsaanpak te ontwikkelen die past bij uw situatie en gemeente. Want elke gemeente is weer net even anders. Eerder adviseerden wij de gemeenten Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Heerlen, Helmond, Hengelo, Den Haag, Nieuwegein, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Winterswijk, Woerden, Zeist en Zoetermeer en de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel en Stadsgewest Haaglanden. Om een keer vrijblijvend van gedachten te wisselen over een aanpak in uw gemeente, kunt u contact opnemen met Sander Gelinck contact.

Meer lezen over onze werkwijze kan in Transformatie kantoren gaat niet vanzelf | Onderzoek naar onorthodoxe maatregelen in tien cases [4MB], onze visie op herbestemming leest u hier.