Leuke middag in het GAK-kantoor Amsterdam dat nu verbouwd wordt voor starters en studenten. Georganiseerd door voormalig collega’s van SBR voor het Nationaal renovatieplatform. De ontwikkelaar van het gebouw, Sjaak van Berkel van AM op de foto hiernaast, leidde ons rond en lichtte toe hoe AM en Stadgenoot dit varkentje wassen. Het zal geen winstpakker zijn, dit project van voor Bouwbesluit 2012 – bijna alles moest aan nieuwbouweisen voldoen – met als gevolg maar liefst twee nieuwe gevels: de oude, monumentale wordt vervangen en wordt geluidsscherm, erachter een nieuwe die de thermische prestaties levert. Maar ook stadsverwarming en wko. De verkoop loopt gelukkig goed.

Kwisvraag van de dag ging over duurzaamheid en rekenmethoden. Er zijn methoden waar je punten krijgt als de directie groene stropdassen draagt en als ze hun medewerkers een OV-fietsabonnement geven [ook handig voor als het regent]. Een deelnemer van DHV vroeg me tijdens de borrel hoeveel % van de omzet een organisatie als DHV uitgeeft aan mobiliteit. Leaseauto’s voor de secretaresses, strippenkaarten voor de adviseurs [kan ook andersom zijn, het was gezellig]. Want er zijn rekenmodellen die je als organisatie enorm belonen als je alle leasebakken vervangt door Priussen. Tipje van de sluier: ik zat 18% naast het goede antwoord.

transformatieteam
Sander Gelinck 10 april 2012 quickscanonderzoek studiemiddag Nationaal renovatieplatform.
Op 31 mei aanstaande verzorgt Jean Baptiste Benraad een studiemiddag Financien en fiscaliteit voor het Nationaal renovatieplatform. Aanmelden kan hier.