Leergang herbestemmen

Wij organiseren de langstlopende cursus over herbestemmen! Ver voor anderen – al sinds 2008 – organiseren we een a twee keer per jaar de tweedaagse leergang Herbestemmen | Vak van de toekomst. In twee dagen besteden we aandacht aan de financiën, de regelgeving en vooral hoe u herbestemmen kunt stimuleren. Naast verdieping maakt u kennis met inspirerende projecten omdat alle docenten afkomstig zijn uit de praktijk.

Inmiddels zijn meer dan 300 deelnemers door ons opgeleid voor het ‘Vak van de toekomst’. Actuele informatie over het programma vindt u op de website van de Herbestemmingacademie. Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de leergang en andere activiteiten waaronder ook de gratis netwerk-bijeenkomsten. Een impressie van de laatste leergang leest u hier.

Gratis netwerkbijeenkomsten
Naast de leergang organiseren we discussie- en netwerkbijeenkomsten en bezoeken projecten die ons inspireren. Meestal zijn die gratis te bezoeken zoals het VrijdagMiddagKaffee over innovatieve manieren van ontwikkelen in het Rotterdamse Schieblock (samen met ZUS en het Nationaal Programma Herbestemming, hier een impressie) en de presentatie van RekenenOpHerbestemming in Pakhuis De Zwijger (klik hier voor de video).

In-company
Op verzoek organiseren we Werkateliers over specifieke thema’s. In 2013 en 2014 organiseerden we Werkateliers financiële aspecten herbestemmen (met VNG en BOEi) en een in-cocmpany-cursus RekenenOpHerbestemming voor de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. In 2015 een in-company Trends en Ontwikkelingen herbestemmen voor enkele grote makelaarkantoren.